top of page

Over Nobilem

DSC_0707 versie 2.png

Nobilem is een biermerk gedreven door een team jonge ondernemers. Met onze Premium Tripel wouden we de markt meteen binnenkomen met een hoogvlieger. Gedurende 3 jaar zijn we intensief bezig geweest met het verbeteren en verfijnen van ons recept om zo tot de - voor ons – ideale tripel te komen.

 

Daarna hebben wij ook Nobilem blond gelanceerd als frisse aanvulling aan ons assortiment. Een ideale dorstlesser met weinig alcohol. Tot slot hebben we Nobilem Rubi ook toegevoegd om een fruitig alternatief te kunnen bieden aan de liefhebbers.

De naam Nobilem vindt zijn herkomst in de Latijnse taal en is afgeleid van het woord Nobilis. Dit betekent niets minder dan ‘geprezen, voortreffelijk of uitstekend’. Met deze benaming verwijzen wij graag naar de heerlijke smaken van onze bieren. Genieten van kwaliteit staat in onze beleving namelijk centraal.

Ons Team.

Het Nobilem team is een bonte bende van jonge ondernemers, gedreven door een passie voor bier.

Sustainability

Onze samenwerking met Go Forest

Samen met Go Forest heeft Nobilem berekend wat onze jaarlijkse CO2 voetafdruk is en in lijn hiermee planten wij bomen in Madagaskar. Deze oefening wordt jaarlijks herhaald zodat deze inspanning onze groei blijft volgen. Naast focus op een diversiteit aan inheemse bomen ligt de focus ook op productiviteit voor de lokale gemeenschap. De bomen worden namelijk inkomen genererende elementen in de lokale economie, die zowel voedsel als andere bosproducten voor de markt opleveren. De aanplant creëert logistieke ketens in tijden wanneer bijvoorbeeld fruit- of notenbomen vruchten afgeven. Bomen worden steeds geplant in samenwerking met kleine boeren en inheemse gemeenschappen in de tropen. Zij krijgen hiervoor een eerlijk loon om zo de sociale impact nog te vergroten.

 

Door deze inspanning draagt Nobilem bij aan 10 van de 17 Sustainable Development Goals (SDG’s) van de Verenigde Naties.

Go Forest Madagascar 48.png
bottom of page